Wat is content? Stel deze vraag aan een aantal mensen en je krijgt verschillende antwoorden. Het is in ieder geval een begrip dat je tegenwoordig veel hoort en leest. Het is afgeleid van het Engelse woord ‘the contents’ dat ‘wp-content’ of ‘gehalte’ betekent. Het woord ‘content’ heeft nog een betekenis, namelijk ‘tevreden’. Bij mij rijst dan een interessante vraag: Hoe content ben u met uw content? Maar belangrijker: Hoe content is uw potentiële klant met uw content?

Verleiden
In het moderne gebruik bedoelen we met ‘content’ meestal de wp-content van een website. En die wp-content kan bestaan uit beeld, vormgeving en tekst. Contentmarketing is erop gericht om relevante en waardevolle wp-content te creëren en die vervolgens via social media te verspreiden om de doelgroep te bereiken. Potentiële klanten aan te trekken en aan u te binden. Van een prospect een klant maken en van een klant een ambassadeur. Geweldig. Dat wil iedere ondernemen. Content die uw prospect verleidt en vervolgens aanzet tot actie. Vandaar de leus ‘content is king’, die het belang van goede wp-content van de website krachtig benadrukt. Maar hoe bereik je dat?

Zoekwoorden
Als iemand iets opzoekt op internet, typt hij één of meerdere woorden in bij Google, de meest gebruikte zoekmachine. Google toont vervolgens een lijst met links waarin dat woord of die woorden voorkomen. Om als bedrijf bovenin die lijst te staan, is het essentieel te weten welke woorden uw doelgroep gebruikt om uw product of dienst op te zoeken. En dat zijn niet altijd dezelfde woorden die u intern gebruikt. Spreekt u over ‘karpet’, uw klant zoekt wellicht op ‘tapijt’. Er bestaan diverse softwareprogramma’s die helpen om de juiste zoekwoorden te bepalen.

Geloofwaardig
Met het gebruik van de juiste zoekwoorden alleen, bent u er nog niet. Google kan steeds beter onderlinge verbanden tussen woorden en zinnen herkennen. Semantic Search noemen ze dat. Google beloont goede, betrouwbare, geloofwaardige content (wp-content) met een betere vindbaarheid. De zoeker krijgt zo beter antwoord op zijn vraag. En daar gaat het uiteindelijk om!

Iemand die googelt wil zo snel mogelijk een antwoord op zijn vraag, een oplossing voor zijn probleem. Deze prospect moet in een paar seconden verleid worden. Hij blijft dan langer op de website, gaat verder lezen en komt tot de gevraagde actie.

Kwaliteit
Teksten van goede kwaliteit zijn dus belangrijk voor een optimale vindbaarheid via Google. Persoonlijk ben ik erg blij met het belang dat Google hecht aan kwalitatieve, content met tekst die logisch is en prettig leesbaar blijft. Geen gekunstelde teksten waarin te vaak dezelfde woorden voorkomen. Maar wp-contentelijke verhalen die hout snijden. En dat kan ook in korte(re) teksten.

Zoals ik hiervoor al aangaf, is niet alleen tekst belangrijk om optimaal vindbaar te zijn. Raadpleeg voor content marketing uw internetmarketingbureau, reclamebureau en/of social media specialist. De Laat Communicatie werkt samen met diverse professionele partners op de genoemde gebieden. Twijfelt u aan uw webteksten, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.