May-lisa de Laat
May-lisa de Laat

Tekstschrijver, (web)redacteur en journalist

Ik ben dol op taal, tekst en schrijven en ik vind het fijn om mensen en organisaties te helpen de juiste woorden te vinden. Ik voel mij betrokken bij mijn opdrachtgevers en ik kan mij snel inleven in verschillende onderwerpen.

Ook als vrijwilliger zet ik graag mijn talenten in. Als taalcoach voor statushouders, als redacteur voor het Ronald McDonald Huis Leiden en voor de parochiekern Oegstgeest. Bij korfbalvereniging Madjoe, waar onze jongens spelen, weten ze mij eveneens te vinden als een tekst of publiciteit nodig is.

Opleiding en werkervaring

Voordat ik in 2004 De Laat Communicatie, bureau voor teksten en projecten begon, was ik 9 jaar in dienst als medewerker PR & Communicatie. Dat betekende communicatieplannen maken en uitvoeren, voorlichting geven, evenementen organiseren, een website opzetten en onderhouden, drukwerk begeleiden en diverse soorten bladen en folders maken voor zowel intern als extern gebruik.

Ik werkte bij een regionale organisatie voor thuiszorg, een internationale bank en een internationaal bedrijf voor plantenbiotechnologie. En korte tijd voor een telecombedrijf. Ik volgde de opleidingen PR/Communicatie beroepsniveau A, B en C, praktische direct marketing en een introductie in journalistiek. Ik schoolde me in presenteren, projectmanagement, interviewen en schrijven voor het web. De praktijk blijkt echter altijd nog de beste leermeester!

Netwerken is net werken!

Ik geloof in de kracht van netwerken én ik hou graag mijn vakkennis op peil. Daarom ben ik lid van MeerBusiness Bollenstreek, de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV) en de Ronald McDonald Business Breakfastclub Leiden.

Een overzicht van recent opgeleverde teksten