Project Description

Manuela van der Gugten genomineerd voor Beauty Awards 2018

Het duurde een paar dagen voordat het goede nieuws echt doordrong. Maandag jl. hoorde Manuela van der Gugten dat zij genomineerd is voor de Beauty Awards 2018 in de categorie ‘Newcomer of the year’. In deze landelijke wedstrijd zijn er maar 3 anderen genomineerd voor deze prijs. “Dit is echt supergaaf. Hier kon ik alleen maar van dromen want een Beauty Award is de hoogst haalbare waardering in mijn branche. Deze nominatie betekent al heel veel voor mij, maar ik ga natuurlijk voor de winst.”

Een vakjury beoordeelde alle inzendingen op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden. Na de eerste selectie bezocht een mystery guest de deelnemers om de kwaliteit in de praktijk te toetsen

Benelux Next Top Model
Manuela van der Gugten was als kind al gefascineerd door schoonheid. “Als klein meisje wilde ik al crèmes smeren, mijzelf mooi maken en weten waar alles voor was.” Ze volgde een kappersopleiding, maar helaas kon Manuela niet lang als kapper werken vanwege haar eigen huidprobleem: kapperseczeem. Ze koos voor een administratieve baan, maar de liefde voor make-up en de passie voor schoonheid bleven. Naast haar kantoorbaan volgde Manuela daarom vakopleidingen en deed zij ervaring op als make-up-artist bij onder meer Benelux Next Top Model. Daar maakte ze deel uit van het team dat achter de schermen de make-up van aanstormende modellen verzorgde. “Naast mijn baan en gezin met 3 jonge kinderen was het pittig, maar fantastisch om te doen en enorm leerzaam!”

Vliegende start
De drang om te ondernemen, zelfstandig aan de slag te gaan en werk te maken van haar passie groeiden. Na een proefles wist Manuela het zeker en begon zij op 45-jarige leeftijd aan de tweejarige opleiding tot schoonheidsspecialiste. “In 2016 rondde ik die met hele mooie cijfers af. Niet lang daarna ontdekte ik dat er aan De Vliet in Rijnsburg een geschikt pand vrijkwam. Na het wijzigen van de bestemming is daar sinds november vorig jaar Salon Blush & Co gevestigd.”

Manuela heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Met liefde voor het vak en voor mensen wil zij hen helpen om huidproblemen aan te pakken. “Ik wil een begrip worden in de regio op het gebied van huidverbetering. Door het gebruik van de juiste producten en het opvolgen van de juiste adviezen is veel te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan anti-aging of iemand met ernstige acne of huidontstekingen. Mensen kunnen daar soms echt onder gebukt gaan en dat is zo jammer! Uiteraard bied ik ook diverse beautybehandelingen en blijft ontspanning een belangrijk onderdeel van mijn aanbod.” Om haar klanten te bedanken voor de nominatie is er bovendien nu een ‘limited edition beauty award treatment’ te boeken, een speciale behandeling voor een speciale prijs.

Beauty Awards
De komende weken maakt Manuela zich op voor de presentatie aan de jury. Welke 7 kandidaten uiteindelijk met een felbegeerde prijs naar huis gaan, wordt bekend gemaakt tijdens de gala-avond van 22 april.

 

Tekst geschreven door: May-lisa de Laat, De Laat Communicatie

Foto gemaakt door: Rokki Fotografie, Marline Schoneveld